Ce este Verificarea Metrologica a Apometrelor?verificare-apometre

Cand se face verificarea si cine o face? Verificare metrologica intra in sarcina fiecarui proprietar de apometre, acesta avand obligatia ca la un interval de 4 – 5 ani de la montarea apometrelor, sa obtina un nou buletin de verificare metrologic si sa-l prezinte Asociatiei. Acest buletin de verificare metrologic are valabilatea de 4 ani pentru apometrele de apa calda si 7 ani pentru apometrele de apa rece. Verificarea metrologica se face pe bancuri specializate si agreate de Biroul Roman de Metrologie Legala (B.R.M.L) si dureaza in medie 20 de minute pentru fiecare apometru in parte. In urma Verificarii se constata daca apometrul indica corect cantitatea de apa care trece prin aparat  si in acest fel proprietarii de apometre vor plati exact ce consuma iar Asociatia de proprietari poate avea o evidenta exacta asupra consumului intregului bloc!

Cum se procedeaza Exact?

Se identifica unde sunt montate apometrele, dupa care se verifica consumul actual al acestora, seriile aparatelor si camera unde sunt montate (baie sau bucatarie). Toate aceste informatii sunt notate in formularul de verificare si se trece la actiunea de demontare a apometrelor. Pe toata durata verificarii (cand apometrele sunt demontate) proprietarul va avea acces la folosirea apei, in locul apometrelor, montandu-se un mosor provizoriu. Dupa realizarea Verificarii si obtinerea Buletinului de Verificare ADMIS sau RESPINS, apometrele se remonteaza, se sigileaza si se inmaneaza proprietarului Procesul Verbal de Sigilare si Montare impreuna cu Buletinul de Verificare Metrologic!

Ce se intampla daca Apometrul este RESPINS la verificarea metrologica?

In cazul in care apometrul nu inregistreaza corect pe Buletinul de Verificare va aprea RESPINS impreuna cu motivul pentru care a fost RESPINS si va trebui inlocuit cu un apometru nou, cu Buletin de Verificare valabil!

Care sunt preturile pentru verificarea metrologica?

Preturile pentru Verificarea Metrologica difera in functie de numarul de apometre verificate acestea variind de la 15 lei/bucata si pot ajunge pana la 100 lei/bucata. Cel mai rentabil este ca demersurile pentru Verificarea Metrologica sa se faca de catre Asociatie pentru a se obtine un pret mic!